Hos NordCredit kan du nemt beregne ydelsen på lån. Alt afhængig af det skyldige beløb, betales et fast månedligt afdrag. Ganske enkelt. 

Det vigtigste når man låner penge online er, at sørge for, at der er plads til tilbagebetalingen i de kommende måneders budget. Hos NordCredit pålægges en fast årlig debitorrente på 24,97 % af det samlede skyldige beløb, som tilskrives hver måned. Hvor meget renten udgør på din kredit, kan du få overblik over på forsiden, hvor du ved at vælge forskellige beløb med musen, kan se, hvor meget renten udgør ved det givne beløb.

Sådan undgår du unødige omkostninger

Når du først har beregnet ydelsen på dit lån, er det vigtigt at lægge en plan for tilbagebetalingen. Kreditomkostningerne på hurtige lån online er typisk lidt højere end i de traditionelle banker, til gengæld får du lynhurtig service og kan inden for få timer have pengene på kontoen. En måde at gøre det så billigt som muligt at have en kredit, er at lægge en plan for tilbagebetalingen, så du undgår meromkostninger. 

Tænk på din rådighedsbeløb

Det kan være fristende at optage lån flere forskellige steder på én gang, og med de mange muligheder for at ansøge om kortfristede lån, forbrugskreditter og lån med lang løbetid, så er det altid en god idé at beregne ydelsen på lån, selvom man har brug for penge hurtigt. Det er vigtigt at overveje, præcis hvor meget plads i budgettet man har til at betale afdragene på de lån og kreditter der optages, så det ikke bliver uoverskueligt at betale tilbage. 

Hvis du låner penge til en uforudset tandlægeregning eller søger efter lån til reparation af bil, så husk på, at der kan opstå flere uforudsete udgifter i løbet af tilbagebetalingsperioden, som der også skal være råd til. Når du har beregnet ydelsen på lånet, og du vurderer, at der er råd til at afdrage med for eksempel 2000 kroner om måneden, er det en god idé alligevel at finde en kredit, hvor der kun betales 1000 kroner tilbage om måneden, så der netop er plads i budgettet til det uforudsete.

Tag højde for at din situation kan ændre sig når du beregner ydelse på lån

Når du lægger dit budget, så vær opmærksom på, at vilkårene for din økonomi hurtigt kan ændre sig. Selvom du har overskud til at betale afdragene på din kredit som tingene er nu, så husk at fremtiden kan være usikker for din økonomi, og at du kan komme i en situation, hvor de penge der bruges på afdrag, ville være bedre brugt på andre ting. 

Lån penge med lav rente for at være sikker på, at lånet ikke vokser sig for stort. Hvis du har et barn der snart skal i børnehave eller vuggestue, kan der pludselig opstå udgifter, du ikke havde før. Overvej også hvordan situationen vil se ud, hvis du eller din partner bliver syg eller ude af stand til at arbejde – er der stadig rum for betalingen af forpligtelserne, er der luft nok i budgettet til både at betale afdrag og finansiere den nye situation, du befinder dig i? 

Det er ikke kun på udgiftssiden, det er værd at gøre sig overvejelser. Det er i høj grad også vigtigt at tænke på din fremtidige indtægt når du har beregnet ydelsen på lånet. Er det muligt for dig at arbejde mere, hvis det kræves, kan du for eksempel få udbetalt overarbejdstimer eller gå op i timetal på din arbejdsplads, hvis situationen kræver det? Hvis du føler dig godt sikret i dit job, er det relativt nemt at forudsige de fremtidige indtægter, men hvis din jobsituation er usikker eller hvis du arbejder freelance, er det særlig vigtigt at sørge for, at der er plads i økonomien til at der er færre opgaver og plads til, at der kan kommer en måned uden indtægt. 

Læg penge til side til de vigtige ting

Det er svært at spå om fremtiden – men visse ting ved vi dog med sikkerhed: nogle måneder er dyrere end andre. Planlæg i god tid, beregn ydelsen på lånet og forsøg at forudse om der er penge til sommerferien, hvor der ofte er en mindre indtægt, og flere udgifter. 

Så kan du, når tiden kommer, lettere nyde din ferie, og ikke skulle bruge solskinstimer i poolen på at bekymre dig om dine økonomiske forpligtelser derhjemme. 

Det samme gælder julemåneden, hvor penge til julegaver, frokoster og rejseudgifter til at besøge familien er vigtige at få indlagt i budgettet, så højtiden kan handle om det, der er virkelig er vigtigt: Familien, julestemningen og ikke mindst den gode julemad.

Beregn ydelse på lån hos NordCredit her: www.nordcredit.dk